Wednesday, February 18, 2015

Biotoxic Warfare "Lobotomized" album release party @ Rolling Stone 31/1/2015

Με το τέλος του 2014, το Heraklion Hard and Heavy ανέφερε σε άρθρο του για τις Top 5 δισκογραφικές κυκλοφορίες της χρονιάς ότι είναι ευοίωνο πως η τοπική σκηνή είναι τόσο ζωντανή που υπάρχει αρκετό υλικό ώστε να είναι εφικτό ένα τέτοιου είδους άρθρο. Σε συνέχεια αυτής της συνειδητοποίησης, το νέο έτος άνοιξε συναυλιακά με το Release Party του ντεμπούτου άλμπουμ των Biotoxic Warfare κι ειλικρινά ευχόμαστε και το 2015 να είναι γεμάτο τέτοια δυνατά live και αντίστοιχες δισκογραφικές παρουσίες.

Chaos Eternal


Τη βραδιά ξεκίνησαν οι Chaos Eternal μ'ένα γεμάτο setlist αντίστοιχο της δυναμικής τους παρουσίας επί σκηνής, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να παρεξηγηθεί ως "απλά η support μπάντα". Δυστυχώς το κοινό δεν ανταποκρίθηκε με τον ενθουσιασμό που θα άξιζε στο τεχνικό αλλά εξαίσια μελωδικό death/thrash metal τους, απειλητικό και ταυτόχρονα με groove αντάξιο συγκροτημάτων όπως οι εμβληματικοί Bolt Thrower. Οι Chaos Eternal παρουσίασαν αξιόλογες συνθέσεις στις οποίες ιδίως ξεχωρίζει η δουλειά στις κιθάρες, τόσο στα σόλο όσο και στη συνεργασία μεταξύ lead και rhythm, έτσι ώστε πραγματικά να έχουν λόγο ύπαρξης οι δύο κιθάρες. Φυσικά όλα αυτά στηρίζονται πάνω σε ένα ρυθμικό σκελετό που παρέχουν τα άλλα δύο μέλη του συγκροτήματος, με εξαιρετικά ντραμς και το απαραίτητο για το είδος μπάσο-οδοστρωτήρα. Ακούραστοι επί σκηνής κι ευχάριστοι στο άκουσμα, θα μπορούσαν και τους άξιζε να παίξουν γι αρκετή ώρα ακόμα, οπότε ευελπιστούμε κάποια στιγμή να τους ξανακούσουμε.



Setlist
1) Revolt

2) Inner strife
3) Deep into the lodge
4) Dark Domain
5) Feed on the weak
6) Strawman
7) In my dreams
8) Follow the flock
9) The beast within
10) L' enfant sauvage [Gojira cover]
11) Without Judgement [Death cover]


Biotoxic Warfare


Ήδη από την προετοιμασία των Biotoxic Warfare και το ξεκίνημα με το instrumental που ανοίγει και το άλμπουμ τους, η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι. Τόσο το συγκρότημα όσο και το κοινό είχαν ξεκάθαρα διάθεση να κάνουν σαματά. Η έκρηξη όντως έγινε με το πέρασμα στο Baptized in Blood and Greed από το ομώνυμο EP της μπάντας, πυροδοτώντας το moshpit και μια παρουσία επί σκηνής καλύτερη από κάθε άλλη φορά. Η σκηνή αποδείχθηκε πολύ μικρή για την δύναμη και την παρουσία των Biotoxic Warfare, το ίδιο και ο χώρος που εξαρχής φάνηκε να κινδυνεύει με κατεδάφιση από τη λυσσαλέα ενέργεια του κόσμου. Εκεί ξεκίνησε κι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα της βραδιάς, η επανειλημμένη προσπάθεια κάποιων, άγνωστο αν ανήκαν στο προσωπικό του μαγαζιού ή όχι, να ηρεμήσουν τον κόσμο και να σταματήσουν το moshpit. Επιχειρήματα υπάρχουν εκατέρωθεν, τόσο από εκείνους που θα ήθελαν να αποτρέψουν τραυματισμούς και καταστροφές όσο κι από τους πιο σκληροπυρηνικούς του είδους, πάντως κι αυτό ως γεγονός κατέδειξε την ανάγκη να παίξει η μπάντα σε μεγαλύτερο χώρο. Χωρίς να πτοούνται ωστόσο, μάλιστα μέσα σε μια ασυννενοησία μεταξύ όσων σταματούσαν το moshpit και των Biotoxic Warfare που διαρκώς προσπαθούσαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο προς αυτό, το live συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και κομμάτια προορισμένα για να μείνουν, όπως το Lust for Hate ή το Parasitic Life. Πιστή στην παράδοση των guest συμμετοχών που συνηθίζει στις εμφανίσεις της, η μπάντα παραχώρησε την ολοκαίνουργια λευκή B.C.Rich κιθάρα σε φίλο της για να παίξουν μαζί το Alliance to the Powerthrone των Desaster και σίγουρα θα εμφανιζόταν ο τραγουδιστής των Blessed by Perversion για να συνεισφέρει τα ανελέητα death φωνητικά του, αν δεν κοβόταν πρόωρα η setlist λόγω χρόνου, καθώς υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη. Ακόμα όμως κι έτσι, σε μια επίδειξη επαγγελματισμού αλλά και πόρωσης γι' αυτό που κάνουν, οι Biotoxic Warfare δεν πτοήθηκαν κι έβγαλαν σε ψηφοφορία την επιλογή του κομματιού με το οποίο θα έκλειναν, αφήνοντάς μας με το Proclaim the Gospel of Lies.



Setlist
1) Mors Indecepta
2) Baptized In Blood and Greed
3) Parasitic Life
4) Dysphoric Reality
5) Alliance To The Powerthrone [Desaster Cover]
6) Lust For Hate
7) Lobotomized
8) Proclaim The Gospel Of Lies

No comments:

Post a Comment