Monday, December 1, 2014

Συνέντευξη Spyral of Silence




Καλησπέρα! Πείτε μας πως έχει μέχρι τώρα η ιστορία των Spyral of Silence

Οι Spyral of Silence ξεκίνησαν το 2011 με τους: Άλεξ-Φωνή/Κιθάρα, Νίκος-Κιθάρα και Δημήτρης-Μπάσο. Γνωριζόμασταν πριν την δημιουργία της μπάντας και έχοντας κοινές επιρροές ταιριάξαμε μουσικά σχεδόν αμέσως. Αρχικά στα drums ήταν η Άννα Μαρία όπου έγινε η πρώτη προσπάθεια να δουλέψουμε ολοκληρωμένα κομμάτια. Στη συνέχεια πήρε θέση στα drums ο Σάκης, όπως έχει και το line-up μέχρι σήμερα. Οι εμφανίσεις μας είναι λίγες για την ώρα. Φοβερή εμπειρία ήταν για μας το festival South of Dia 2014 όπου λάβαμε και την μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο.

Κάπου είχα διαβάσει ότι το ορθογραφικό Spyral αντί για Spiral έγινε κατά λάθος και το κρατήσατε. Τι παίζει με το όνομα της μπάντας και πώς βγήκε;
Το spiral of silence είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα άτομο που έχει διαφορετική άποψη από αυτή της πλειοψηφίας αναγκάζεται υπό τον φόβο της απόρριψης και περιθωριοποίησης από το κοινωνικό σύνολο, να ασπαστεί την άποψη των πολλών.
Η αλλαγή του “i” σε “y” έγινε επίτηδες, γιατί συνδυάζει την ερμηνεία της θεωρίας αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος με το να μην είναι ασφαλή τα προσωπικά μας δεδομένα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι μετά από μία εξαντλητική προσπάθεια, είχαμε δώσει στον Άλεξ διορία 10 λεπτών για να το βρει αλλιώς θα ονομαζόμασταν Green Carrot.

Συμπεριλαμβάνετε σταθερά το Sober στις setlist σας και γενικά οι επιρροές των Tool είναι παραπάνω από εμφανείς, σίγουρα όμως δεν εξαντλείστε εκεί. Ποιες άλλες μπάντες θα λέγατε ότι έχουν συμβάλλει στο να διαμορφωθεί ο ήχος σας;
Είναι πιθανό να παίξουμε και άλλα κομμάτια των tool γιατί αυτή η μπάντα είναι κάτι παραπάνω από επιρροή για μας, είναι κοινός παρανομαστής. Από το πρώτο μας κομμάτι “Paradox” φαίνεται ξεκάθαρα. Άλλες κοινές επιρροές είναι οι Porcupine tree, Fates warning, Pain of salvation καθώς και μελωδικά περάσματα από κρητική και ανατολίτικη αρμονία. Πέρα απ αυτά ο καθένας έχει και δικά του ακούσματα.

Πως σχολιάζετε την κατάσταση στην εγχώρια και τοπική σκηνή;
Η τοπική μουσική σκηνή και γενικότερα στην Ελλάδα, φαίνεται να έχει ανοδική πορεία ως προς το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών να πειραματιστούν με διάφορα είδη μουσικής. Όσων αφορά το χώρο της δισκογραφίας, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Παρ’ όλες τις δυσκολίες όμως πολλές μπάντες
στο Ηράκλειο έχουν κάνει εξαιρετικές δουλειές. Πολύ σημαντικό είναι που τα τελευταία χρόνια υπάρχουν διοργανώσεις από τον μουσικό πολιτιστικό σύλλογο Βόμβο που αναδεικνύουν την τοπική σκηνή.

Περιγράψτε μας την διαδικασία που ακολουθείτε συνήθως για να γράψετε κάποιο κομμάτι
Δεν υπάρχει ένα standard μοτίβο στο τρόπο που γράφουμε ένα κομμάτι. Άλλες φορές θα χτίσουμε την κατάλληλη μουσική πάνω σε μια στιχουργική ιδέα που θα ‘ρθει πρώτη ή και το αντίθετο. Κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι ξεκινάμε με μία κεντρική ιδέα, που καμιά φορά δεν είναι μουσική, και καταλήγουμε σε ολοκληρωμένο τραγούδι. το σίγουρο είναι ότι πάντα θα δουλεύουμε με κάποια ιδέα που μας ικανοποιεί ηχητικά άσχετα αν είναι rock,stoner,doom κλπ. γιατί για μας αυτό σημαίνει progressive άποψη στη μουσική.

Πώς θα περιγράφατε τι εστί Spyral of Silence σε κάποιον που έρχεται σε live σας και δεν έχει ιδέα; Τι θα του λέγατε ότι μπορεί να περιμένει;
Να περιμένει στο τέλος του live, κλήρωση για ένα κουκλάκι South Park.

Τι επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον για τους Spyral of Silence; Υπάρχουν κάποια σχέδια;
Προσπαθούμε να τελειώσουμε τις ηχογραφήσεις σε home studio για να ολοκληρώσουμε τον πρώτο μας δίσκο. Συμμετοχή σε κάποιο live δεν έχει προγραμματιστεί για την ώρα, νεότερα μπορείτε να μαθαίνετε στη σελίδα Spyral of Silence σε Facebook και Youtube.

Σας ευχαριστούμε για τις απαντήσεις σας, καλή συνέχεια!
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία! Keep up the good work!

No comments:

Post a Comment