Wednesday, November 19, 2014

Συνέντευξη Obzerv


Τους απολαύσαμε πριν μερικές μέρες μαζί με τους Universe 217 και τους Spyral of Silence, κάποιοι τους είχαν ξανακούσει στο φετινό Underworld Rises ή και παλιότερα, το Heraklion Hard & Heavy τους ρώτησε και σας παρουσιάζει τις απαντήσεις τους στην πρώτη συνέντευξη που δημοσιεύει. 

Πείτε μας μερικά πράγματα για το παρελθόν των Obzerv
Γεια χαρά! Οι Obzerv δημιουργήθηκαν στο Ρέθυμνο στα τέλη του 2011. Οι περισσότεροι γνωριζόμασταν μεταξύ μας από πολύ μικρή ηλικία και όλοι ασχολούμασταν με τη μουσική σε κάποιο βαθμό, οπότε υποθέτουμε ότι ήταν θέμα χρόνου να δημιουργήσουμε μία μπάντα κάποια στιγμή. Η σημαντικότερη αλλαγή του line up έγινε πριν μερικούς μήνες όπου ο Βάιος (ο πρώτος μας κιθαρίστας) αποφάσισε να αποχωρήσει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και τη θέση του πήρε ο Τάσος Σταματάκης των Below The Bottom. Το live στο Ηράκλειο με Universe217 και Spyral Of Silence ήταν το πρώτο του μαζί μας, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας. Όσον αφορά κάποιες κυκλοφορίες μας, το 2012 βγάλαμε ένα αυτοχρηματοδοτούμενο promo 3 κομματιών, ενώ το Μάρτη του 2014 κυκλοφορήσαμε το ντεμπούτο μας με την Trailblazer Records. Από σημαντικές εμφανίσεις, ήταν σίγουρα η πρώτη μας ever που «ανοίξαμε» για Septicflesh αλλά και αυτή στο Chania Rock Fest 2012 με Grave Digger.

Πώς και επιλέξατε το συγκεκριμένο όνομα για τη μπάντα; Έχει κάποιο νόημα για εσάς ή είναι κάποιο μήνυμα που θέλετε να περάσετε; 
Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο concept πίσω από το όνομα της μπάντας. Ήταν μια ιδέα του Νίκου, μία λέξη που σε μας τουλάχιστον ταιριάζει με το μουσικό ύφος της μπάντας. Observe = παρατηρώ, γραμμένο όμως όπως ακούγεται... Obzerv.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας; Ποιες είναι οι επιρροές σας και πώς νομίζετε ότι βγαίνουν σ’ αυτήν;
Μία ερώτηση που ανέκαθεν μας προβλημάτιζε! Ακούγοντας το δίσκο μας κάποιος, θα παρατηρήσει (observe) ότι υπάρχουν ψήγματα από περισσότερα από ένα παρακλάδια του metal και αυτό γιατί είμαστε 5 διαφορετικοί τύποι με κάπως διαφορετικά μουσικά background. Οπότε για να μη το κουράζουμε και πολύ, λέμε απλά.. Metal?!?

Πως σχολιάζετε την κατάσταση στην εγχώρια και τοπική σκηνή; 
Μπορεί η Ελλάδα να έχει ένα σωρό προβλήματα, αλλά σίγουρα δεν πάσχει από έλλειψη καλλιτεχνικής ποιότητας (τουλάχιστον στο πιο heavy ήχο με τον οποίο ασχολούμαστε). Και σχετικά με τη κρητική σκηνή, αυτή έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζοντας ποιοτικότατες δουλειές σε διάφορα είδη μουσικής.

Περιγράψτε μας την διαδικασία που ακολουθείτε συνήθως για να γράψετε κάποιο κομμάτι
Συνήθως αυτοί που φέρνουν τα riffs και τις βάσεις των κομματιών είναι ο Γιάννης και ο Νίκος. Στη συνέχεια τα δουλεύουμε όλοι μαζί και μέσα από τη συλλογική συνεισφορά όλων καταλήγουμε σε ένα Obzerv κομμάτι.

Πώς θα περιγράφατε τι εστί Obzerv σε κάποιον που έρχεται σε live σας και δεν έχει ιδέα; Τι θα του λέγατε ότι μπορεί να περιμένει; 
Ωραία ερώτηση! Ενώ είμαστε πολύ σοβαροί, αυστηροί και committed σε αυτό που κάνουμε, δε το «έχουμε» και πολύ με τα «πρέπει», αν θες, που υπάρχουν στο metal ενίοτε. Οπότε σε ένα live μας, υπάρχει αυτό το «good times» συναίσθημα, πολύ headbanging, πολύς ιδρώτας και φυσικά πολλά χαμόγελα! Οπότε για το 2ο σκέλος της ερώτησης σου, θα λέγαμε σε κάποιον αυτό: Good Friendly Violent Fun! Κάτι ξέρανε οι Exodus!

Τι επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον για τους Obzerv; Υπάρχουν κάποια σχέδια;
Γράφουμε μουσική για το 2ο δίσκο ενώ κυνηγάμε για όσα live μπορούμε να κάνουμε.

Ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια
Σε ευχαριστούμε για το support! Cheers!

No comments:

Post a Comment