Wednesday, October 15, 2014

Doomocracy / Sorrow's Path 11/10/2014 @ Αστόρια

Είναι πάντοτε αισιόδοξο να διαπιστώνεις ότι ο σκληρός ήχος όχι μόνο επιβιώνει αλλά δυναμώνει κιόλας σε αυτή την πόλη. Με περίσσεια τόλμη, οι Doomocracy επέλεξαν να παρουσιάσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "The end is written" στον χώρο του κινηματογράφου Αστόρια και η ανταπόκριση του κοινού τους δικαίωσε. Μπορεί να υπήρξαν κάποιες γκρίνιες για την ύπαρξη των καθισμάτων ή το κάπνισμα, αλλά αυτό που είδαμε επί σκηνής δεν άφησε κανένα περιθώριο διαμαρτυρίας.

Sorrows Path


Τη βραδιά άνοιξαν οι βετεράνοι Sorrows Path από την Αθήνα και τους αξίζουν συγχαρητήρια που με 20+ χρόνια παρουσίας, δέχτηκαν να ταξιδέψουν και να παίξουν support σε μια συναυλία χωρίς εισιτήριο για ένα συγκρότημα που μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ. Ο ήχος τους -χωρίς να γνωρίζω ιδιαίτερα τον τομέα- κινείται σε epic/doom μονοπάτια με κατά βάση επιρροές από κλασσικά αμερικάνικα συγκροτήματα όπως οι Solitude Aeturnus, Savatage και Crimson Glory. Οπωσδήποτε υπήρξε μια αμηχανία τόσο από το συγκρότημα όσο κι από το κοινό, καθώς λόγω της διαρρύθμισης του χώρου, δεν υπήρχαν πολλοί όρθιοι και κοντά στη σκηνή, σαν σωστοί όμως επαγγελματίες, οι Sorrows Path δεν άφησαν να επηρεάσει την απόδοσή τους και έπαιξαν με κέφι και ειλικρίνεια που όλοι οι παρευρισκόμενοι εισέπραξαν, τιμώντας τους με πολλά χειροκροτήματα.

Setlist
1. Darkness
2. The Venus and the Moon
3. All love Is Lost
4. Brother of Life
5. Queen of Doom
6. A Dance with the Dead
7. Dirty Game
8. Epoasis
9. Empty Eyes and Blackened Hearts
10.Black Mass [Warlord cover]

Doomocracy

Για όσους δεν το έπιασαν από το όνομα, το συγκρότημα φρόντισε να ξεκαθαρίσει το ύφος του πριν ακουστεί καν η πρώτη νότα


Οικοδεσπότες της βραδιάς, οι Doomocracy ευχαρίστησαν ξανά και ξανά όσους τους τίμησαν, ανταποδίδοντας με μια άρτια παρουσία επί σκηνής. Συνεπείς, καλοδουλεμένοι ως μπάντα και σε συνέχεια της εξαιρετικής τους καλοκαιρινής παρουσίας και στο Underworld Rises Festival, απέδειξαν ότι έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους και μπορούν να κατακτήσουν πολλά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το πρώτο τους άλμπουμ έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές από τη διεθνή μουσική αρθρογραφία. Δυστυχώς, οι διοργανωτές τους ανάγκασαν να ολοκληρώσουν λίγο νωρίτερα απ' ότι θα ήθελαν, αυτό όμως δεν πτόησε ούτε τους Doomocracy ούτε τον κόσμο και η συναυλία ολοκληρώθηκε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Setlist
1. Sadness and Hesitation
2. The Celephais Curse
3. Emissary of Vengeance
4.Anubis [Tad Morose cover]
5. Hanging puppet
6. Sins
7. Dark reflections [Candlemass cover]
8. The end is written
9. Faceless
10. Doormacht

No comments:

Post a Comment