Wednesday, December 31, 2014

Renegade / Lust Temptation live @ Cine Studio 19/12/2014

Υπάρχουν πολλές αφορμές για να γίνει ένα live. Άλλες φορές είναι στα πλαίσια κάποιου tour ή για την προώθηση ενός νέου άλμπουμ. Άλλοτε γίνεται επετειακά ή για την επανένωση μιας μπάντας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το live ήταν στην πραγματικότητα ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτυ μεταξύ φίλων. Τόσο οι Lust Temptation όσο κι οι Renegade αποτελούνται από μέλη διαφόρων τοπικών συγκροτημάτων και παίζουν αποκλειστικά διασκευές, οπότε όσοι ήρθαν στο Cine Studio έζησαν μια χαλαρή και διασκεδαστική βραδιά με αγαπημένα τραγούδια και πολύ κέφι. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεδομένης και της δωρεάν εισόδου, θα περίμενε κανείς να δει περισσότερο κόσμο να δίνει το παρόν, χωρίς δικαιολογίες και με απόλυτη συνείδηση ως προς την στήριξη της τοπικής σκηνής. Παραταύτα, η διάθεση ήταν τόσο καλή που ανεξαρτήτως κόσμου, η επίγευση που έμεινε σε όλους ήταν εκείνη μιας γιορτής.

Lust Temptation

Τη βραδιά άνοιξαν οι Lust Temptation, οι οποίοι μάλιστα μας ενημέρωσαν ότι ήταν το τελευταίο τους live προτού αλλάξουν όνομα σε σκέτο Temptation. Αποτελούμενοι από μέλη των Soundgeist και Heraklica, παρουσίασαν μια αρκετά καλή εικόνα με εξαιρετική επιλογή τραγουδιών τα οποία ταίριαζαν ιδανικά στην χαρακτηριστική φωνή του -γνωστού από τους Doomocracy- τραγουδιστή τους, ιδίως τα πιο power metal περάσματα όπως το Futureworld και το I want out. Με χαλαρή διάθεση και μπόλικο κέφι, έβαλαν αμέσως στο κλίμα το κοινό και ξεκίνησαν το πάρτυ. Πραγματικά η αίσθηση που υπήρχε, υποβοηθούμενη κι από τη διαμόρφωση του χώρου, ήταν εκείνη ενός rock bar όπου ο κόσμος είχε έρθει για να διασκεδάσει και να πιει τη μπύρα του ακούγοντας αγαπημένες επιτυχίες σε ζωντανή εκτέλεση. Ο περίπατος σε hard rock και heavy metal ύμνους διήρκεσε 16 ολόκληρα κομμάτια κι όταν οι Lust Temptation τελείωσαν, ούτε ένα δεν ήταν περιττό, αντιθέτως πολλοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν να ακούσουν κι άλλα αγαπημένα τους τραγούδια.

Setlist
1) You've got another thing coming [Judas Priest cover]
2) Give me all your love tonight [Whitesnake cover]
3) Too late for love [Def Leppard cover]
4) Living on a prayer [Bon Jovi cover]
5) Youth gone wild [Skid Row cover]
6) Futureworld [Helloween cover]
7) Hallowed be thy name [Iron Maiden cover]
8) Princess of the dawn [Accept cover]
9) Bark at the moon [Ozzy Osbourne cover]
10) Detroit rock city [KISS cover]
11) Wasted Years [Iron Maiden cover]
12) Port Royale [Running Wild cover]
13) Wild child [W.A.S. P. cover]
14) Welcome to the jungle [Guns 'n' Roses cover]
15) I wanna rock [Twisted Sister cover]
16) I want out [Helloween cover]

Renegade

Το πάρτυ συνεχίστηκε με τους Renegade σε πιο classic rock διαδρομές με αρκετές εξεζητημένες επιλογές κομματιών που κράτησαν το ενδιαφέρον και την περιέργεια του κοινού σε υψηλά επίπεδα και επέτρεψε στα μέλη της μπάντας να ξετυλίξουν το ταλέντο τους ακολουθώντας λιγότερο πολυσύχναστα μουσικά μονοπάτια. Εντυπωσιακοί τεχνικά, ιδίως όσον αφορά το στιβαρό ρυθμικό τους τμήμα, και με απόλυτη ειλικρίνεια ως προς το πόσο αγαπούν αυτό που κάνουν, οι Renegade εισέπραξαν την αγάπη και το χειροκρότημα του κοινού για την εξαιρετική τους εμφάνιση, η οποία συμπεριλάμβανε και ένα δυνατό drum solo προς το τέλος. Όσο εκτενής και να ήταν η setlist του συγκροτήματος, στο τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν κι από κάποιο ακόμα κομμάτι που θα ήθελαν να ακούσουν σε μια βραδιά που δεν θα ήθελαν να είχε κιόλας τελειώσει.

Setlist
1) Walking in the shadow of the blues [Whitesnake cover]
2) Sails of Charon [Scorpions cover]
3) Shine [Motorhead cover]
4) Good times, bad times [Led Zeppelin cover]
5) White room [Cream cover]
6) Self Portrait [Rainbow cover]
7) Cheap sunglasses [ZZ Top cover]
8) Johnny the fox [Thin Lizzy cover]
9) Gimme all your lovin' [ZZ Top cover]
10) Fireball [Deep Purple cover]
11) The Killer [Socrates cover]
12) Gypsy [Uriah Heep cover]
13) Sixteenth Century Greensleeves [Rainbow cover]
14) Emerald [Thin Lizzy cover]
15) Stay clean [Motorhead cover]
16) Rock and roll [Motorhead cover]

No comments:

Post a Comment